';

Ботулинов токсин

Синтезира и отделя от специфичен вид бактерии –Clostridium Вotulinum

Ботулинов токсин

Ботулиновият токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии –Clostridium Вotulinum. В природата те съществуват в анаеробна (безкислородна) среда. Ботулиновият токсин е открит през 1822 г., но едва от 1968 г. започва употребата му за медицински цели. 1978 г. бележи началото на прилагането му в офталмологията и неврологията за лечение на някои заболявания. От 1992 г. се използва за третиране на мимическите бръчки на лицето.

Ботоксът е невротоксин, който блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация.Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30-годишна възраст. Самата процедура не е болезнена, усеща се леко убождане след първата инжекция. Ботулиновият токсин започва да действа след 2-5 ден след инжектирането му. Максималният му ефект настъпва към 14 ден. Първоначално резултатът се запазва в рамките на 4-6 месеца.

Непосредствено след инжектирането на ботокс пациентът трябва да е в седнало или изправено положение 4 часа и в никакъв случай – хоризонтално. Инжектираните зони не бива да се натискат или масажират, също така да не се прилагат козметични продукти и процедури поне 72 часа.

Image module

В нашия медицински център използваме ботулиновия токсин на лидера в естетичната медицина- Алерган-единствения регистриран ботулинов токсин в България!

ЗАПАЗИ ЧАС
Скъпи пациенти, можете да заявите своето желание за запазване час при някои от нашите специалисти директно от сайта на МЦ Кордис
ДЕРМАТОЛОГИЯ
Дерматологията е наука, която се занимава с откриването и лечението на всички проблеми по кожата, ноктите, косата.
НАЗАД
ПРОМОЦИИ
Не пропускайте да се възползвате от нашите месечени промоционални предложения.

Медицински център Кордис
0877 32 32 32