';

Плазмотерапия

Плазмотерапия

Плазмолифтингът (PRP) e терапия, при която чрез мезотерапия на пациента се инжектира в различна дълбочина предварително обработен концентрат от собствената му кръвна плазма.

Богатата на тромбоцити плазма (PRP – platelets reach plasma), необходима за процедурата, се извлича от венозната кръв на пациента чрез центрофугиране.

Полученият концентрат от тромбоцити, богат на хранителни съставки, витамини, хормони и протеини, се инжектира обратно в зоните на кожата, в които се търси ревитализиращо действие. Тромбоцитите са  ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори  (FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF), включени в миграцията, диференциацията и пролиферацията на стволовите клетки, както и за стимулиране на клетки като фибробласти и ендотелни клетки, които индуцират образуването на нов екстрацелуларен матрикс и неоваскуларизация. В плазмата капацитетът на тромбоцитите да освобождават растежни фактори може да се запази до 7 дни.

Image module

Научен метод за подобряване на еластичността и здравината на кожата

Плазмолифтингът e доказан научен метод за подобряване на еластичността и здравината на кожата и укрепване на съдовете. Доказано е и приложението на PRP при един от големите проблеми, засягащ както мъже, така и жени – КОСОПАДА.

PRP терапия

Прилагането на PRP терапия спира процеса на опадане на косата и подобрява структурата на косъма. Препоръчва се прилагането на една процедура месечно за период от поне 3 последователни месеца.Последващото поддържане на постигнатите резултати е оптимално при провеждане на еднократна процедура на всеки 6-8 месеца.Няколко дни преди и след терапията пациентите не бива да приемат никакви препарати, съдържащи ацетилсалицилова киселина (Аспирин и др.). До 2-3 часа след процедурата не бива да се мокрят или замърсяват местата на убожданията.Методът е доказано безопасен, без рискове от алергични реакции и пренос на заболявания по кръвен път.
ЗАПАЗИ ЧАС
Скъпи пациенти, можете да заявите своето желание за запазване час при някои от нашите специалисти директно от сайта на МЦ Кордис
ДЕРМАТОЛОГИЯ
Дерматологията е наука, която се занимава с откриването и лечението на всички проблеми по кожата, ноктите, косата.
НАЗАД
ПРОМОЦИИ
Не пропускайте да се възползвате от нашите месечени промоционални предложения.

Медицински център Кордис
0877 32 32 32