';

Масажи

Масажът винаги ти помага да се отпуснеш и да се почувстваш добре? Отдай се на релакса, който заслужаваш!

Масажи:

В съвременната медицина масажът има широко приложение. Той е част от кинезетерапията. Масажът е естествено физикално средство с широко приложение в профилактиката, спорта и лечението на редица заболявания. Той е вид механично дразнение върху кожната повърхност, подкожната тъкан, мускули и др. Може да бъде приложен за облекчаване на болки, рехабилитация на спортни травми, понижаване на нивото на стрес, умора, както и за общо подобряване на доброто състояние на организма, чрез строго определи механични действия, изпълнени от ръцете на масажиста. Използваните от него различни похвати и техники позволява масажите да бъдат класифицира на отделни видове.

 

При нас, можете да се възползвате от:

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ

Прилага се с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората, оптимизира кръвообращението и намалява напрежението в мускулите. След този масаж тялото се чувства свежо и тонизирано поради засилването на кръвообращението и изхвърлянето на токсините. Класическият масаж е чудесен метод за подобряване дейността на нервната система. Той има благоприятен ефект като премахва натрупаната умора върху цялото тяло от заседналия начин на живот, както и хроничната болката в гърба и кръста. Класическия масаж въздейства на целия организъм, като подобрява и укрепва функциите на всички системи и органи в него.

 

ЧАСТИЧЕН МАСАЖ, МАСАЖ НА ЛИЦЕ и МАСАЖНА ЯКА могат да се определят като част от класическия масаж.

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ

Релаксиращия масаж въздейства успокояващо, премахва насъбралото се напрежение и подпомага възстановителните сили на организма. Леките и плавни движения, характерни за релаксиращия масаж са истинска наслада за сетивата. Масажът лекува и действа релаксиращо и болкоуспокояващо при различен тип болести на всички системи и органи в човешкия организъм.

СПОРТЕН МАСАЖ

Спортно-възстановителен масаж за стимулиране обмяната на веществата и възстановяване на мускулите след физическо натоварване. Целта на този масаж е не толкова да релаксира, колкото да лекува наличие на травми. Подходящ е за хора, които са физически активни.

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ

Прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение. Представлява комбинация от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Осъществява се чрез специални похвати и се прилага при различни травматични и вътрешни заболявания, при заболявания на опорно-двигателния апарат, ставите и много други. Могат да бъдат използвани и вендузи, ако това е необходимо.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

За него се използват специални продукти, които са от особена важност за ефекта. Цялата процедура представлява ръчен масаж, при който се използват определени техники. Енергичните и бързи похвати използвани при този тип масаж спомагат за физиологичното извайване на третирания участък и за възвръщане на тонуса, еластичността, мекотата и гладкостта на кожата и подкожната тъкан. Антицелулитният масаж е подходящ както за мек, така и за твърд и за оточен целулит, при който се прилагат специални техники.

ЛИМФОДРЕНАЖЕН МАСАЖ

Прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение. Представлява комбинация от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Осъществява се чрез специални похвати и се прилага при различни травматични и вътрешни заболявания, при заболявания на опорно-двигателния апарат, ставите и много други. Могат да бъдат използвани и вендузи, ако това е необходимо.Обикновено масажът се провежда по хода на лимфните съдове към близко разположени големи  лимфни „басейни“. Посоката на масажните движения се изпълнява по масажни линии или направления.

Движенията при този вид масаж са предимно изпомпващи, което означава, че се прилага средно ниво на сила. Както става ясно и от името му, този масаж се изплзва за въздействие и лечение на лимфната акватория, а също така и на лимфните капиляри. Особено ефективен е при лимфни отоци.

РЕФЛЕКСОТЕРАПЕВТИЧЕН МАСАЖ

Това е такъв вид терапия, при която чрез третиране на определени зони на повърхността на тялото се оказва въздействие върху определени вътрешни органи и структури.

МЕДОТЕРАПИЯ

Масажът с мед е древен тибетски метод, при който масажни техники се съчетават и взаимно се допълват с мощният биологичен ефект на чистия пчелен мед.
Изключително ефективен е за подобряване на кръвообръщението, лимфообръщението и метаболизма в тъканите. Има силно детоксикиращо действие и интензивно почиства кожата като пилинг. Оказва благоприятно действие върху имунната система, има и противовъзпалителен ефект.

Меденият масаж е подходящ избор при натрупани умора, стрес, проблеми с гръбначния стълб, дихателната система и е неизменен спътник на борбата с наднорменото тегло и целулита.

ЗАПАЗИ ЧАС
Скъпи пациенти, можете да заявите своето желание за запазване час при някои от нашите специалисти директно от сайта на МЦ Кордис
МАСАЖИ И ТЕРАПИИ
Вашата релаксация е изключително важна за нас. Затова Ви предлагаме богата гама от терапии и различни видове масажи.
НАЗАД
ПРОМОЦИИ
Не пропускайте да се възползвате от нашите месечени промоционални предложения.

Медицински център Кордис
0877 32 32 32