';
Image module
  • Дата и място на раждане:

    2 февруари 1960 г., с. Асеново

  • Образование:

    Вътрешни болести и кардиология

Проф. Тишева завършва медицина в Медицински университет гр. Плевен. Своята тясна специалност придобива няколко години по-късно в Медицинска Академия – гр. София. През 2005 г. придобива Научна степен „Доктор на науките“ при Висша атестационна комисия – гр. София, а на следващата година придобива и Научно звание „Доцент по кардиология“. На 12.06.2012 г. придобива Научна степен „Доктор на медицинските науки“ от Медицински университет – гр. Плевен.

През 2007 г. Проф. Тишева получава наградата „Медик на годината“ от Регионалната лекарска колегия в гр. Плевен. Тя е носител и на „Награда на името на Д-р Атанас Москов“ за научна продукция от Дружеството на кардиолозите в България.

Проф. Д-р Снежана Тишева е Сертифициран Европейски специалист по хипертония. До сега в своята медицинска практика придобива Специализации по хипертензиология, сърдечна недостатъчност, тромбозни състояния, липидология, остра сърдечна недостатъчност в Австрия, Франция, Холандия, Испания.

Проф. С. Тишева е Началник Клиника по кардиология и ревматология към УМБАЛ „Георги Страски“ – гр. Плевен от 2007 г. и Ръководител на Катедра „Кардиология, пулмология и ендокринология” от 2009 г. към Медицински университет – гр. Плевен. Преди това е Главен асистент от 1992 г. до 2006 г., след което е назначена като Доцент в същата клиника.

Освен в Управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България, тя е член и на Управителния съвет на Българската лига по хипертонии. Проф. С. Тишева участва и в Редакционната колегия на сп. „Българска кардиология“.

Проф. Д-р Снежана Тишева е изключително отдадена на научно-преподавателската дейност, насочвайки своята целеустременост в това да предаде своите познания в областта на медицината. Тя има над 164 научни публикации в области на медицината като: хипертензиологията; сърдечна недостатъчност; исхемична болест на сърцето и др.

Участва в научни журита по Кардиология в Медицински университет – гр. София и Медицински университет – гр. Варна.

Сертификати

Image module

Запази час за преглед

Скъпи пациенти, можете да заявите своето желание за запазване час при някои от нашите специалисти директно от сайта на МЦ Кордис.

Адрес:

гр. Плевен
ул. Св.Св..Кирил и Методий, 18

Работно време

Понеделник – Петък
08:00 – 17:00 ч.

Медицински център Кордис
0877 32 32 32